Горя апартамент в квартал "Родина"

0
Причината за пожара е било късо съединение
Причината за пожара е било късо съединение Снимка: Архив

През почивните дни екипите на РДПБЗН са имали 22 излизания по сигнали за пожари и произшествия

Вчера екипи на РДПБЗН са гасили пожар, възникнал в жилище в Русе.

Сигнал за произшествието е постъпил на 8 септември в 05:39 часа. Изпратени са пожарникари от Втора и от Първа РСПБЗН в Русе с два автомобила.

При пристигане на адреса - блок „Копривщица“ на улица "Лозен планина", е установено, че гори хол в апартамент на втори етаж и има силно задимяване във входа. Извършени са гасителни действия, отдимяване на стълбищната клетка и са проверени всички апартаменти. Няма пострадали граждани. Причината за пожара е било късо съединение.

Огнеборците са гасили пожари в сухи треви и храсти на територията на:

с. Баниска; на бул. България в Русе; в с. Басарбово; кв. Долапите в Русе; в с. Смирненски; в местност в гр. Борово; в сухи треви и стърнище в гр. Мартен - близо до главния път; в сухи треви в с. Писанец; в с. Красен; в с. Баниска; в гр. Сеново; в гр. Сливо поле; в кв. ДЗС – Русе, близо до главния път Русе - Варна; в с. Кошарна; в с. Бъзовец.

Гасили са още запалени отпадъци на в гр.Бяла, в кв."Освобождение". Произшествията са отработени от екипите без да бъдат допуснати материални загуби.

В събота екип на сектор „Специализирани оперативни дейности“ е реагирал и на сигнал за разпилян живак в жилище. Произшествието е възникнало в апартамент на ул. Доростол в Русе, където е бил счупен живачен термометър. Екипът е отстранил живака от помещението.

 

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари