Горещо и ветровито време в сряда

0
Захлаждане и валежи, придружени от гръмотевици се очакват у нас в четвъртък
Захлаждане и валежи, придружени от гръмотевици се очакват у нас в четвъртък Снимка: БГНЕС

Днес в Русе живакът стигна 37°

Точно в 12:14 ч днес посрещнахме астрономическото лято - температурите бяха подобаващи: в повечето райони между 29° и 34°, в Русе - 37°. Силни пориви на вятъра са отчетени покрай Дунав и в Горнотракийската низина - над 60 км/ч. До края на деня акцент продължава да бъде ветровитото време - в 14 области от страната остава в сила предупреждение от първа степен - код жълто за пориви на вятъра до около 80 км/ч.

През нощта ще бъде безоблачно, а утре отново ще преобладава слънчево време. Ще продължи да духа слаб до умерен северозападен вятър, който в следобедните часове пак временно ще се усили. Още преди обяд в Западна България и Родопската област ще започне да се развива купесто-дъждовна облачност и на места там ще превали и прегърми. Максималните температури ще са между 28° и 33°, в крайните югозападни райони до 36°, информира БНТ.

И в планините ще бъде слънчево, но около и след обяд ще се развие купеста и купесто-дъждовна облачност и на много места, главно в масивите от западната половина от страната ще има краткотрайни валежи и гръмотевици. Ще духа умерен и силен северозападен вятър.

В по-голямата част от континента ще преобладава слънчево време. Валежи и гръмотевици се очакват в южните райони на Централна Европа, в Северозападните Балкани, Европейска Русия, както и на Скандинавския полуостров, където ще бъде и много ветровито.

Захлаждане и валежи, придружени от гръмотевици се очакват у нас в четвъртък, главно в Западна и Централна България. Възможни са и градушки. През следващите дни до края на седмицата отново ще преобладава слънчево време, с изолирани превалявания в следобедните часове, а температурите ще се повишават.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари