Горене на голямо количество гуми в Русе

2
Незаконно горене на отпадъци в бившия завод "Дунавия"
Незаконно горене на отпадъци в бившия завод "Дунавия"

Установено е незаконно горене на голямо количество гуми и автомобилни части в Русе

Големи количества излезли от употреба гуми са били запалени днес на територията на Западната промишлена зона в Русе. Сигналът е постъпил в Регионалната инспекция по околната среда и водите /РИОСВ/ чрез тел. 112. Това съобщиха от РИОСВ.

При проверка на място експерти на екоинспекцията са установили незаконно изхвърлени отпадъци на три места на територията на бившия завод "Дунавия". Два екипа на противопожарната служба са потушили огнището. Извършителят не е установен.

От екоинспекцията обясняват, че на незаконното сметище е имало също битови отпадъци, отпадъчни облицовъчни материали, сред които брони и седалки от разглобени автомобили.

"Изхвърлянето, изгарянето и друга форма на нерегламентирано третиране на отпадъци е забранено от Закона за управление на отпадъците. За подобно деяние физическите лица се наказват със суми от 300 до 1000 лева, а юридическите - от 1400 до 4000 лева. РИОСВ в Русе ще даде предписание на собственика на имота да почисти в срок установените отпадъци", информираха от екоинспекцията.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари