"Google" и "You Tube" блокираха съдържание на руската държавна телевизия

0
„Гугъл“, „Ютюб“ и „Фейсбук“ обявиха, че в техните приложения спират и приходите от реклами на руски медии
„Гугъл“, „Ютюб“ и „Фейсбук“ обявиха, че в техните приложения спират и приходите от реклами на руски медии Снимка: Кадър от bTV

„Гугъл“, „Ютюб“ и „Фейсбук“ обявиха, че в техните приложения спират и приходите от реклами на руски медии

Интернет гигантите „Гугъл“ и „Ютюб“ блокираха съдържание на руската държавна телевизия RT за територията на Украйна, предава bTV.

Гугъл“, „Ютюб“ и „Фейсбук“ обявиха, че в техните приложения спират и приходите от реклами на руски медии.

Междувременно Европа, САЩ, Великобритания и Канада обявиха нови санкции към Москва - спират достъпа на руски банки до международната финансова система SWIFT.

Решението е на ЕК, Германия, Италия, Съединените щати, Великобритания и Франция.

"ЕС и партньорите му ще работят за отслабване на капацитета на Путин да финансира военната си машина. Сега ще предложа на европейските лидери нови мерки. Ангажираме се редица руски банки да бъдат откъснати от SWIFT. Така те няма да имат достъп до международната финансова система", каза Урсула фон дер Лайен.

Ограничава се достъпът на руската централна банка до европейския пазар. Създава се специална комисия за разследване на имотите и авоарите на руски олигарси на европейска територия.

НАТО също обяви нови мерки. Участват САЩ, Белгия, Германия, Испания, Италия, Латвия, Литва, Канада, Чехия, Турция, Франция.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • -1
    3
    Лили
    ВСЕКИ ОБИКНОВЕН ЧОВЕК С МАЛКО РАЗУМ И МИЛОСЪРДИЕ РАЗБИРА КАКЪВ ,ЧОВЕК Е ПУТИН.НИКОЙ НЯМА НИЩО ПРОТИВ РУСНАЦИТЕ ИЛИ УКРАИНЦИТЕ,ПРОСТО ТАКА МУ ХАРЕСВА ДА УБИВА МОЖЕ БИ.
  • 4
    2
    любопитен
    Явно светът няма нужда от пропагандната машина на Путин. Когато през 2014 година имах гости от Русия, те бяа крайно учудени от доброто отношение на българите към тях. Няма да забрава, как поискаха да видят как расте смокинята /бяха от северните провинции и не бяха виждали това дърво/. Една обикновена възрастна женица като й предадох тяхната молба, веднага набра найлон смокини, даде им бурканче сладко от смокини, а като се загледаха по дюлите, това се повтари - тръгнаха си с компот от дюли и бурканче сладко от дюли. В Пловдив специално ходихме да посетят Альоша, те поискаха. И накрая сами признаха, че вече не вярват на информационната машина на Путин. Сега разбра ли защо блокират тази пропагандна машина.
  • 8
    1
    русенец
    Интересно, на територията на Русия е блокирана единствено Дойче Веле , а всички руски медии са блокирани на запад, че и опити да се блокира в нета има. Интересно, от какво се боят? От истината може би?
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари