Гонките в Русе са комплексарщина

2
В Русе се подготвя полигон за легални автогонки
В Русе се подготвя полигон за легални автогонки Видео: БНТ

В Русе се подготвя полигон, на който ще могат да се извършват легални автогонки.

Целта е да се избегнат нелепи инциденти заради зачестилите по улиците на града нощни състезания, предава БНТ.

Създателят на първия болид в България  Росен Даскалов е един от поддръжниците на идеята полигонът в село Николово да се пригоди за законни автогонки. Този проект съществува от 4 години и включва писти за картинг, миниавтомобили и тестово трасе за спортни коли.

Росен Даскалов – създател на първия български болид: „Във всеки един град съществуват такива структури, които са стари, неизползваеми и всъщност всички се борим младите хора по някакъв начин да се спрат тези т.нар. незаконни гонки.“

За да се случи това обаче, полигонът в Николово трябва да стане от държавен – общински.

Валентин Колев – заместник-областен управител на област Русе„Процедурата, за която стана въпрос, е от почти година задействана и е в ход.”

Но докато стане реалност, по улиците на Русе рисковото шофиране продължава. Жителите на града се оплакват от нетърпимия шум през нощта и се страхуват от инциденти. Сред организаторите на автогонките обаче има и такива, които искат да се състезават легално.

Мартин Петров – представител на автоклуб в Русе: „90% от тези гонки в града реално са провокирани от комплексарщина и технически неизрядни автомобили. А тези, които са реално подготвени, не излизат в града“.

Мартин Петров е категоричен, че донякъде проблемът ще се преустанови с поставянето на камери за следене на скоростта. Но полигонът би бил най-доброто решение.

Източник: БНТ
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари