Гонки тормозят жителите на село Николово

0
Главната улица в русенското село се е превърнала в арена на състезания между недобросъвестни шофьори
Главната улица в русенското село се е превърнала в арена на състезания между недобросъвестни шофьори Снимка: spox.ru

Главната улица „Липник“ в русенското село  през последните години се е превърнала в арена на състезания между недобросъвестни шофьори.

Гонките се случват по всяко време на денонощието, а не са малко и случаите, когато те завършват с инциденти.

Ежедневно по улица „Липник“ преминават немалко хора. По нейното протежение има множество къщи, новоизграждаща се детска площадка, места за отдих, магазини и спирки на междуселищния транспорт.

Жители на Николово са се свързали с Тотев с молба да повдигне въпроса пред общинската администрация с надежда този проблем да се реши възможно най-скоро.

Общинският съветник от групата на „ПАТРИОТИТЕ ВМРО-ГЛАС НАРОДЕН“ сигнализира заместник-кмета Наталия Кръстева, която е и председател на Комисията по организация и безопасност на движението, давайки няколко конкретни предложения, които могат да бъдат приложени като първоначални респектиращи недобросъвестните водачи мерки.

Според Траян Тотев по цялото протежение на главната улица би следвало да има изградени съоръжения за намаляване на скоростта, известни като „легнал полицай“. Следващото, което трябва да се извърши в спешен порядък, е поставянето на табели, ограничаващи скоростта, на места до 30 км/ч. Колкото до новостроящата се детска площадка, която отстои от главния път на метър разстояние, Тотев предлага освен „легнал полицай“ и знак за ограничаване на скоростта, да се монтира и камера за видеонаблюдение, която да оказва нужното въздействие върху злоупотребяващите със скоростта шофьори.

Другият проблем, включен в сигналите на Тотев до кметската администрация, е свързан с отводнителните съоръжения, намиращи се в края на улица „Тунджа“. Същите, според общинският съветник, са неподходящи най-вече поради материала от който са изработени.  

Върху тях редовно преминават тежкотоварни камиони, както и селскостопанска техника, а вибрациите от тях постепенно водят до разрушаване на съоръжението. Дори към момента няколко от сегментите са пропаднали и това крие опасност от неприятен пътен инцидент за преминаващите през мястото граждани.

Настояването на общинския съветник, е да се извърши спешен оглед, който да констатира общото състояние на всички отводнителни съоръжения в селото, в това число и шахтите, като дефектиралите да бъдат подменени.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари