Глобяват гръцки магазини за неоправдано високи цени на храни

0
Проверка е установила, че много от цените не отговарят на качеството и допустимата надценка
Проверка е установила, че много от цените не отговарят на качеството и допустимата надценка

Проверка е установила, че много от цените не отговарят на качеството и допустимата надценка

Министерството на развитието в Гърция налага глоби на магазини за неоправдано високи цени на хранителните стоки. Властите публикуваха и негативен списък на търговски обекти, съобщи БНР.

При проверка е установено, че много от цените не отговарят на качеството и допустимата надценка, съобщи министър Андонис Георгиадис.

С разрешение на прокуратурата бяха публикувани в медиите пет от най-големите магазини за хранителни стоки, които реално "изнудват клиентите с много високи цени". Глобата на една от веригите е 319 хиляди евро.

Съюзът на потребителите също съобщава за много оплаквания на клиенти за цени, които се покачват по няколко пъти в седмицата.

Съгласно споразумение между търговците и министерството на развитието част от стоките от първа необходимост са в списък с контролирани цени, които търговците са задължени да не увеличават.

Проверките на финансовите екипи продължават и обхващат всички търговски обекти.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 11
    2
    Ммм
    Заеби Гърция. Кога ще се случи в шибаната България
  • 16
    1
    123
    У нас кога ? НИКОГА !
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари