Глобяват фирмите, отговарящи за почистването на АМ „Тракия“ и Околовръстния път на София

0
Санкцията от 50 000 лева е заради ненавременни действия при усложнената зимна обстановка в страната снощи
Санкцията от 50 000 лева е заради ненавременни действия при усложнената зимна обстановка в страната снощи Снимка: БНТ

Санкцията от 50 000 лева е заради ненавременни действия при усложнената зимна обстановка в страната снощи

Агенция „Пътна инфраструктура“ ще глоби с общо 50 000 лева фирмите ангажирани с почистването на магистрала „Тракия“ и Софийския околовръстен път.

Санкцията е заради ненавременни действия при усложнената зимна обстановка в страната снощи. Това съобщи председателят на Управителния съвет на АПИ Георги Терзийски, предаде БНТ.

Във връзка с понижението на температурите Агенция "Пътна инфраструктура" апелира шофьорите да тръгват на път с автомобили подготвени за зимни условия, да карат внимателно, със съобразена скорост, да спазват дистанция и да не предприемат рискови изпреварвания.

Днес в цялата страна е определен жълт код за потенциално опасно време за силен вятър. В 6 области в Североизточна България – Търговище, Разград, Силистра, Добрич, Шумен и Варна, предупреждението е и заради условия за виелици и снегонавявания.

Областните пътни управления следят метеорологичните прогнози по райони и предприемат обработка на настилките срещу хлъзгавост и заледяване. За повишаване безопасността на движение, ако метеорологичните условия го изискват, е възможно затваряне на определени участъци за почистване и обработване на настилките с химически вещества и инертни материали.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари