Глобиха Store.bg с 38 000 лeва

0
Сумата се равнява на 1% от нетните приходи от продажби на дружеството
Сумата се равнява на 1% от нетните приходи от продажби на дружеството

Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) санкционира „Сторе“ ЕООД (онлайн магазинът за продажби на дребно store.bg) с 38 350 лв. заради извършено нарушение заблуждаваща реклама.

Сумата се равнява на 1% от нетните приходи от продажби на дружеството за предходната финансова 2015 г.

Производството пред КЗК е образувано по искане на „Озон Ентъртейнмънт” ООД (ozone.bg), като в хода на проучването е установено, че в периода от 10.06.2016 г. до 09.09.2016 г. на Фейсбук страницата на „Сторе“ ЕООД се съдържа следната рекламна публикация: „Пощенска кутия за мръсни приказки“ може да бъде закупен само в store.bg“. Оказва се, че твърдение е невярно, тъй като посочената книга се предлага и от други търговци и на никого не са предоставяни ексклузивни права за разпространението й.

Комисията приема рекламното послание за заблуждаващо, тъй като е от естество да подведе лицата, до които достига, и да повлияе на икономическото им поведение във вреда на останалите конкуренти. Продуктите, които предлагат двете дружества, в голяма степен се покриват като вид, а в конкретния случай продуктът е един и същ, на един географски пазар.

Сторе“ ЕООД осъществява онлайн търговия на дребно на книги, учебници, електроника, козметика, играчки, стоки за бита и други нехранителни стоки в България от 2005 г. насам.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари