Глобиха с 400 лева румънски тираджия, избутал полицейска кола край „Сръбчето“

4
29-годишният шофьор е осъден за дребно хулиганство
29-годишният шофьор е осъден за дребно хулиганство Снимка: Dunavmost

29-годишният шофьор е осъден за дребно хулиганство

Дежурен състав на Районен съдРусе заседава в неделния ден и наложи глоба в размер на 400 лева на румънския гражданин А. Ч. за извършена непристойна проява, изразена в оскърбително отношение и държане към органите на властта.

На 18.12.2022 г. 29-годишният шофьор на ТИР се намирал в град Русе на булевард “Тутракан“ в района на „Сръбчето“, на опашката от товарни превозни средства, изчакващи да преминат ГКПП „Дунав мост“. Изнервен от дългия престой, демонстрирал намерението си да тръгне към граничния пункт, въпреки че преминаването било временно преустановено по технически причини, като форсирал на няколко пъти двигателя и леко се придвижил напред. Действията му били възприети от полицейски служители, които отговаряли за организацията на движение и преминаване на товарните превозни средства през пункта. За да не се получи задръстване в района, те застанали с полицейския автомобил пред него, с включена светлинна сигнализация, с цел да му попречат да тръгне. Нарушителят ги възприел, но придвижил напред ТИР-а, в резултат на което блъснал полицейския автомобил и го избутал на известно разстояние. След като спрял, служителите на реда успели да излязат от колата и предприели действия по установяване на самоличността му и изясняване на случая. Така впоследствие срещу А. Ч. бил съставен Акт за констатиране проява на дребно хулиганство, който бил внесен в съда за разглеждане.

Районен съдРусе счете, че румънският гражданин е осъществил от обективна и субективна страна състав на административно нарушение дребно хулиганство по смисъла на Указа за борба с дребно хулиганство. При индивидуализация на наказанието, съдът отчете като отегчаващи отговорността обстоятелства това, че с деянието си А. Ч. причинил и пътнотранспортно произшествие и застрашил живота и здравето на двамата полицаи, а като смекчаващи - чистото съдебно минало и трудовата му ангажираност. С налагането на наказание глоба в размер на 400 лв. той ще има възможност да преосмисли постъпката си, да съобрази поведението си с общоприетите норми за приличие в обществото и спазване на обществения ред и спокойствие, както и ще се въздейства предупредително върху останалите граждани.

Решението не е окончателно и подлежи на обжалване в срок до 24 часа.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 5
    22
    aloo
    Защо не е приложен чл.325 от НК? Какво е това дребно хулиганство, при положение, че има и изключителна дързост? Демонстративно и възмутително блъснал полицейския автомобил с полицаите вътре в него и това съвсем умишлено, пред очите на останалите шофьори. Указа не е създаден за такива деяния. Ако беше блъснал съдията с неговия автомобил, дали щяха да се развият така нещата?
  • 1
    21
    русенец
    До №3. Не е лошо да се запознаеш с езика на правото за да разбереш, че забележката ти е пълна глупост.
  • 1
    20
    Дидо
    По-неграмотно написан текст не съм чел!
  • 4
    19
    българин
    Да извадя тънкописеца,и ще плати половин тир глоба.
  • 12
    18
    Daaa
    Бахти шматките ша ги затрие те му пляскат глоба 400 лв,хахаха няма оправия с тези камиони щом на ченгетата посягат,400 лв ме обрулиха шматариците щото на горе по сръбчето карах с 123 км,ако знаех щях да го ошамаря и да им дам още 200
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари