Глобиха с 2000 лева шофьор, отказал проба за алкохол

0
22-годишният русенец е лишен от правоуправление за две години
22-годишният русенец е лишен от правоуправление за две години Снимка: Русе Медиа

22-годишният русенец е лишен от правоуправление за две години

Наложените на И. П. наказания глоба в размер на 2000 лева и лишаване от право да управлява МПС за срок от 24 месеца за отказа му да даде проба за алкохол, влязоха в законна сила. Това се случи, след като решението на Районен съд – Русе, с което е потвърдено наказателното постановление за налагане на тези санкции, бе оставено в сила от по-горната инстанция и вече е окончателно.

На 12.12.2021г. около 02:00 часа 22-годишният жалбоподател управлявал собствения си лек автомобил „Хонда“. На кръстовището на бул. „Цар Освободител“ и бул. „Съединение“ станал участник в ПТП, за което било образувано досъдебно производство. Пристигналите на място полицейски служители поискали да изпробват с техническо средство И. П. за алкохол. Тъй като той отказал, му съставили акт и талон за медицинско изследване, в който било записано, че следвало да се яви в УМБАЛ „Канев“ до 40 минути, за да даде биологични проби за химично лабораторно изследване. Жалбоподателят не сторил това и в законовия срок началникът на КАТ издал наказателно постановление.

С решението си Районен съд – Русе е потвърдил наказателното постановление, отхвърляйки възраженията за двойна наказуемост. Според съда, образуваното досъдебно производство за престъпление по транспорта не касае същото деяние, за което е ангажирана отговорността на нарушителя. В случая са налице две отделни деяния, а именно: 1 - причиняване на ПТП и 2 - отказ на водача да бъде изпробван за употреба на алкохол, касаещи защита на различен тип обществени отношения.

Касационната инстанция е споделила напълно мотивите на Районен съд - Русе, довели до потвърждаване на издаденото наказателно постановление. Според тричленния съдебен състав, извършеното нарушение е било безспорно установено, тъй като И. П. не се е съгласил да бъде тестван за употреба на алкохол по предвидения в закона начин.

Решението на Районен съд – Русе, с което е потвърдено наказателно постановление за налагане на глоба в размер на 2000 лева и лишаване от правоуправление за 2 години на И. П., вече е в законна сила.

Припомняме, че при тежката катастрофа пострадаха трима младежи

Очевидци, присъствали на мястото на инцидента разказаха, че в този момент оттам е минавал екип на „Спешна помощ“, който веднага е спрял, за да се погрижи за пострадалите. Те са откарани в болница с различни травми.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • -1
    3
    Гост
    Какво е това ОТКАЗАЛ ПРОБА ЗА АЛКОХОЛ? Ами ако откаже да си даде и документите за проверка?
  • 2
    2
    доктора
    12.12.2021 ? К'ва е тая новина година назад...
  • 6
    1
    русенец
    Въпросният "умник" с Хонда -та, ама верно много тъпо парче е излязъл с това дело!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари