Глобиха А1 с 800 000 лева

0
Комисията за защита на конкуренцията е наложила глоба  на „А1 България“ ЕАД заради злоупотреба с по-силна позиция при договаряне
Комисията за защита на конкуренцията е наложила глоба на „А1 България“ ЕАД заради злоупотреба с по-силна позиция при договаряне

Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) е наложила глоба от 80 хил. лв. на „А1 България“ ЕАД заради злоупотреба с по-силна позиция при договаряне.

Производството е образувано по искане на фалиралата „Хенди-Тел“ ЕООД, която беше дългогодишен партньор на М-тел.

Според антимонополния регулатор „А1 България“ е злоупотребила с по-силната си позиция, когато едностранно на 22 август 2018 г. е прекратила с писмено предизвестие дългосрочните си търговски отношения с „Хенди-Тел“. Това пък е увредило интересите на по-слабата страна в правоотношението, а също така е увредило и интереса на крайните потребители.

Вследствие на загубата на правоотношението с телекомуникационния оператор „Хенди-Тел“ е застрашено от цялостно прекратяване на дейността си, тъй като то оперира на ексклузивна база с „А1 - България“ ЕАД и по този начин предприятието загубва съществена част от приходите си като продължаването на дейността на дружеството в досегашния му вид е практически изключено, се казва в становището на КЗК.

А1 - България“ има право да обжалва решението пред съда.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари