Глобиха 21 пешеходци за неправилно пресичане

0
Ако не си платят санкциите до 14 дни, те ще бъдат търсени принудително, чрез органите на НАП
Ако не си платят санкциите до 14 дни, те ще бъдат търсени принудително, чрез органите на НАП

21 сливенци са били глобени за неправилно пресичане само за периода от 10 до 15 април, съобщиха от Областната дирекция на МВР.

Това е станало при проведена специализирана операция “Пешеходна пътека”. “Откакто съм началник на Районното управление, не минава месец без да има поне по един инцидент на пешеходна пътека, предизвикан по невнимание на водачите. Има и инциденти обаче, които са предизвикани от неправилно пресичане на пешеходците”, коментира гл. инспектор Димитър Кикьов, който от неотдавна ръководи РУ на МВР в областния град, предаде Труд.

От началото на годината до първите дни на април са регистрирани 14 пътни произшествия с пешеходци в Сливенска област, като повече от половината от тях са били на пешеходна пътека. При тях са били ранени четирима души. През последните месеци на миналата година станаха няколко произшествия с причинени тежки фрактури на пешеходците. В края на ноември дъщеря и възрастната й майка бяха пометени на бул.”Панайот Хитов” на пътека тип “зебра”, “Мерцедес” блъсна на пешеходна пътека на бул.”Братя Миладинови” 52-годишна жена и й счупи ръцете и крака, 70-годишна баба получи фрактура на ръката след удар от автомобил при неправилно пресичане на бул.”Бургаско шосе”.

По време на операцията някои от санкционираните пешеходци са били изненадани, че въобще ги глобяват за неправилно пресичане. Не им било известно, че се налагали подобни санкции. На всички нарушители са издадени фишове и ще трябва да платят по 20 лева глоба. Парите се внасят в указана на фишовете банкова сметка. “Ако не си платят санкциите до 14 дни, те ще бъдат търсени принудително, чрез органите на НАП”, уточни гл.инспектор Кикьов.

Интересна подробност от проведената операция е, че няма санкциониран нито един шофьор. “Колегите са установили, че при присъствието на униформени служители и полицейски автомобил водачите стават изключително внимателни. Спазват както правилата за движение, така и предимството на пешеходците”, каза говорителката на ОД на МВР-Сливен Първолета Мандинска.

В хода на същата операция са проверени 304 автомобила и 411 лица. Констатирани са общо 122 нарушения на Закона за движение по пътищата.

През тази седмица контролът по пешеходните пътеки продължава. Той ще се осъществява по булевардите “П.Хитов”, “Хр.Ботев”, “Илинденско въстание”, “Хаджи Димитър”, “Братя Миладинови” и “Цар Симеон”. Тези пътни артерии в града са най-натоварени и на тях стават най-често инциденти с пешеходци.

Източник: Труд
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари