Глобиха 20 души за неносене на маски в Русенско

3
По данни на Регионалната здравна инспекция към момента под карантина в Русенско са поставени общо 1031 души
По данни на Регионалната здравна инспекция към момента под карантина в Русенско са поставени общо 1031 души

В Русенско 20 души са глобени за седмица за неносене на маски на закрити места.

В периода от 4-ти до 10-ти май на територията на област Русе са съставени 20 акта за неспазване на противоепидемичните мерки. Всички те са за неносене на предпазна маска на закрити публични места. На установените лица ще бъдат наложени съответните законово определени санкции.

Продължава и извършването на ежедневни проверки относно спазването на задължителна домашна карантина, като през изминалата седмица са обходени 420 адреса. За случаи на нарушение в споменатия период са образувани 10 досъдебни производства. Именно четири от тях са за неспазване на наложена карантина, а другите шест са за деклариране на невярна информация на контролно-пропускателните пунктове в Русенско и съответно опит за заблуждаване на служителите на реда. Тук трябва да се направи уточнението, че от началото на предходната седмица няма контролно-пропускателни пунктове на входовете и изходите на областните градове, но посочените по-горе досъдебни производства, образувани за подадена невярна информация пред полицейските служители, са във връзка с установени неверни данни от предходен период, когато все още съществуваха шестте КПП-та на входно-изходните артерии на Русе.

Това стана ясно от приключилата преди минути среща между областния управител Галин Григоров и неговите заместници Валентин Колев и Свилен Иванов с директора на Областната дирекция на МВР старши комисар Теодор Атанасов, началника на отдел „Охранителна полиция“ комисар Божидар Петков, както и директора на Териториалната дирекция на Държавна агенция „Национална сигурност“ Георги Георгиев.

По данни на Регионалната здравна инспекция към момента под карантина в Русенско са поставени общо 1031 души, а за други 2663 тя вече е изтекла. Така общият брой на хората, които са или вече са били под карантина в региона стана почти 3700.

Областният оперативен щаб призовава за стриктно спазване на всички разпореждания на правителството, а също така уведомява жителите на Русе и региона, че съвместните проверки продължават.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари