Гледат делото срещу убиеца на Милен Цветков най-рано в края на ноември

0
Адвокатът на журналиста обясни какво се прави в момента
Адвокатът на журналиста обясни какво се прави в момента Видео: Господари на ефира

Разследването за смъртта на журналиста Милен Цветков приключи в края на миналия месец.

В началото на октомври обвиняемият за смъртта му Кристиан Николов и адвокатът му получиха материалите, за да се запознаят с тях. От събраните доказателства става ясно, че скоростта при удара е била около 99 км/ч, а шофьорът е бил под въздействието на коктейл от наркотични вещества, но въпреки това е осъзнавал какво върши.

За да разберем какво предстои оттук нататък, се свързахме с адвоката на близките на Милен Цветков Менко Менков, пишат Господарите. Той обясни, че в момента са в процедура по изчакване да приключи предявяването на материалите от досъдебното производство на обвиняемия и защитника му. След това следователят ще изпрати делото на прокурора, който в едномесечен срок ще изготви обвинителния акт и ще го внесе в Софийския градски съд.

Оптимистичният срок за провеждане на разпоредителното заседание, в което ще бъдат призовани страните по делото, е от втората половина на ноември до Коледа“, каза още той в отговор на запитването ни кога се очаква да бъде гледано делото.

В началото на този месец адвокат Марковски разпространи от ефира на БНТ една опровергана впоследствие от Прокуратурата информация – че убиецът на Милен Цветков е пуснат под домашен арест. Всъщност, той е в ареста с постоянна мярка „задържане под стража“ и се намира в следствения арест, въпреки че неколкократно адвокатът му внесе молби за неговото пускане под предтекст, че желае да продължи образованието си.

Припомняме, че в момента тезата на държавното обвинение е че Кристиан Николов е извършил престъпление в условията на евентуален умисъл, за което го грози затвор от 10 до 20 години и доживотно лишаване от право да управлява МПС.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари