Главният секретар на президента показа документ за износ на оръжие към Украйна

1
Димитър Стоянов публикува част от факсимиле, от което личи, че оръжейна пратка се пренасочва от Афганистан към Украйна
Димитър Стоянов публикува част от факсимиле, от което личи, че оръжейна пратка се пренасочва от Афганистан към Украйна Снимка: БНТ

Димитър Стоянов публикува част от факсимиле, от което личи, че оръжейна пратка се пренасочва от Афганистан към Украйна

Президентският секретар Димитър Стоянов показа част от документ, в който пише, че оръжейна пратка се пренасочва от Афганистан към Украйна. Той не уточнява за чие разпореждане става въпрос и дали извадката е от документ на Междуведомствена комисия за експортен контрол и неразпространение на оръжията за масово унищожение, която е на подчинение на министъра на икономиката Корнелия Нинова. Само тази комисия има право да разрешава експорта на стоки с двойна употреба, пише Дир.бг.

Стоянов публикува факсимилето, придружено с коментар.

"Някои са абонирани за лъжата. Ма тя е и заразна тази болест с лъгането след като се предава от министър на началник на кабинет", пише главният секретар на президента Румен Радев.

Той не споменава дали визира Корнелия Нинова и началника на кабинета й в икономическото министерство Калоян Методиев.

По-рано днес Димитър Стоянов коментира в профила си във Фейсбук и думите на премиера Кирил Петков пред "Гардиън", а именно, че ако президентът назначи служебен кабинет, той ще спре износа на оръжие за Украйна. Впоследствие се наложи министър Корнелия Нинова да опровергава думите на Петков, както и правителственият пресцентър, който прехвърли отговорността за конфуза към медиите, препредали изказването на министър-председателя.

Скрийншот: Фейсбук

Днес и министърът на отбраната Драгомир Заков заяви пред БНР, че няма информация нашата страна да изнася оръжие за Украйна.

"Интервюто на премиера Кирил Петков пред "Гардиън" е много показателно. Първо, премиерът лично призна, че България изнася оръжия за Украйна и в своето желание да уцели президента Радев, той злепостави госпожа Нинова, която оглавява комисията за издаване на разрешителни за това оръжие", написа Димитър Стоянов, а същия коментар през деня направи самият Румен Радев.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 2
    2
    От това
    Което се показва не се вижда,че е документ. Липсват много символи доказващи автентичност. Тоест може и аз у дома да си го напиша. Притеснително е, че човек на такъв пост си служи с такива похвати, дори и документите да са автентични, то той трябва да бъде съден, за разгласяване на такива информация.
  • 6
    1
    русенец
    Тоя досега къде е бил в гъбите, че не е оповестил, а е изчаквал удобният момент?! Аман от играчи и игрички! Време е за Белене!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари