Гигантски ГМО ягоди заляха родните пазри

0
Гигантски ГМО ягоди заляха родните пазри

Ягоди, големи колкото картоф, пълнят сергиите на столичните пазари, пише „Всеки ден". Мутантите са безвкусни, но пък издържат дни наред, без дори да омекнат или да изгният.

Това обаче никак не радва вкусилите уж ароматните плодове, още повече че цените им вървят над 7-8 лева на килограм. Тези плодове са тъпкани с ГМО, щом изобщо не мръдват и не могат да се развалят, ядосват се прецаканите купувачи, решили да се засладят с едрите ягоди. Повечето от внушителните плодове са внос от Гърция и явно ги помпат здраво, за да издържат повече време, докато пристигнат у нас, предполага продавач от пазара.

Най-добре си купувайте от българските ягоди, съветват потребителите хората от сергиите. По-малките ягоди са по-червени, много ароматни и вкусни и естествено - далеч по-полезни от посестримите си мутанти, категорични са пробвалите и от двата вида пролетни плодове. Българските ягоди вече се продават и на доста евтини цени.

Винаги залагам на продуктите от България, защото тези, които внасят от чужбина, са пълни с химии и антибиотици, не мога да разбера защо ни ги пробутват", коментира една от редовните клиентки на тържището.

Източник: Всеки ден
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Навън е такова време, че излизаш по тениска, срещаш някой с пуловер и се чудиш: кой от вас е идиот!?

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари