Гешев предупреди, че "само загрява" с Васил Божков

3
Ще продължим, независимо дали става дума за опасни хора и милиардери, заяви главният прокурор
Ще продължим, независимо дали става дума за опасни хора и милиардери, заяви главният прокурор

С акцията срещу хазартния бос Васил Божков прокуратурата "само загрява".

Това заяви главният прокурор Иван Гешев в интервю за кореспондента БНТ в Брюксел на въпрос дали ще разследва и "други хора, които са откраднали от българските граждани". Той е на работно посещение в Брюксел, където провежда срещи в Европейския парламент, съобщиха от прокуратурата. 

"Мисля, че съм ясен. Виждате какво правим през последните 3 години. Виждате хора, които още се намират в арестните помещения и са изправени пред българския съд. Някои от тях и задочно като Цветан Василев", посочи Гешев.

Той е категоричен, че топката вече е в съда. "Прокуратурата е направила неща, които не е направил никой през последните 30 години. Прокуратурата смята да продължи по отношение на всички лица, които са нарушили закона. Независимо дали става дума за опасни хора и милиардери, за висши държавни длъжности", зарече се Гешев.

Главният прокурор съобщи още, че предстои проверка на произхода на античните предмети, включени в колекцията на Васил Божков, както и че се разследва и организирана престъпна група, свързана с убийства, изнасилвания и принуди. „Главният прокурор няма лични врагове, прокуратурата няма лични врагове, единствената война, която води прокуратурата е войната с престъпността, с хората, които нарушават закона, с всеки, който не спазва закона, независимо на каква висша държавна длъжност се намира, независимо дали е социално слаб или е криминален авторитет от прехода и милиардер“, подчерта главният прокурор.

На въпрос как ще коментира думите на американския посланик Херо Мустафа, че предстои САЩ да забрани влизането в страната на уличен в корупция български гражданин, Иван Гешев отговори, че "българската прокуратура работи добре с правоприлагащите и правоохранителните органи на евроатлантическите партньори на страната".

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари