Гешев няма да разследва инцидента в парк „Росенец“, не се занимавал с дребни игрички

1
Гешев иронизира действията на Христо Иванов на плажа в база "Росенец"
Гешев иронизира действията на Христо Иванов на плажа в база "Росенец" Снимка: БГНЕС

"Опит на един засега неуспял политик да щурмува Зимния дворец. Този опит е неуспешен, защото това не е Зимният дворец, вътре не е Каренин, той е с гумена лодка, а не Аврора. Явно се опитва да установи работническо-селска власт. Дали ще успее, не мога да ви кажа"

Така главният прокурор Иван Гешев коментира неуспешния опит на съпредседателя на "Демократична България" Христо Иванов да достигне до плажа в база "Росенец", където се намира т.нар. летен сарай на Ахмед Доган, пише Дума.  Гешев иронизира действията им като ги сравни с избухването на Октомврийската революция в Русия през 1917 година и даде да се разбере, че няма сериозно намерение да се съобразява и с президента Румен Радев, който го призова да разследва резиденцията на почетния председател на ДПС.

"За кой инцидент на Росенец говорите? Прокуратурата няма намерение да бъде въвличана в дребни политически игрички. Наближават избори, явно влязохме в предизборна ситуация", каза главният прокурор пред журналисти в Габрово.

Той посочи, че прокуратурата ще извърши проверка на всичко, което е от нейната компетентност, но обществото да не очаква от тях политически изказвания.

"Ситуацията, която видях вчера, беше смешна, а поведението, ако са били служителите на НСО - това е проблем на евентуална вътрешна проверка", добави Гешев.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари