Иван Гешев: Лобизмът е законен в България, хората да си отговорят дали е морален

0
„Къде да живее главният прокурор - мисля, че не е най-важното в държавата”, каза още той
„Къде да живее главният прокурор - мисля, че не е най-важното в държавата”, каза още той Видео: NOVA

"Да се иска оставката на действащ магистрат не кореспондира с европейските ценности, с върховенството на правото и с Конституцията"

Коментарът направи пред журналисти главният прокурор Иван Гешев, който ще участва в българо-немски семинар в к.к. „Албена”, предава NOVA

„Да искаш оставката на магистрат, по наблюдавана преписка на който си бил адвокат - тук възникват морални въпроси. Има над 7 - 8 опита за приемане на закон за лобизма”, коментира Гешев.

„Да си адвокат на определени лица, след това да станеш депутат и да промениш законите в интерес на лицата, които защитаваш... Да, това е законно в България. Дали е морално? Да си отговорят българските граждани”, каза Гешев.

Той допълни, че не знае какъв доклад има в НСлС относно дейността на Румен Спецов. В сряда излезе информация, че има доклад, който го оневинява за евентуално извършени финансови измами.

Гешев коментира и начина, по който го охраняват. „Дали съм защитен, или не - това не касае българските граждани. Никой не ме е карал да ставам главен прокурор насила”, каза още той.

По думите му няма преминаване на хора от Бюрото по защита на свидетели към НСлС. Ставало въпрос само за няколко шофьори.

Преди дни стана ясно, че Гешев се е изнесъл от правителствената резиденция „Бояна” предсрочно. „Къде да живее главният прокурор - мисля, че не е най-важното в държавата”, каза още той.

Той отказа да коментира убийството пред стадион „Георги Аспарухов”.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Младеж, девойка и мъж в купето на влак. Девойката е с много къса пола и дълбоко деколте, което те кара да... Девойката се опитва да привлече вниманието на младежа, питайки го какво чете. Той не обръща внимание дори на поканата ѝ да отидат до вагон-ресторанта. Накрая тя излязла сама от купето. Веднага щом затворила вратата мъжа казва на младежа:
- Ти в ред ли си? И ти се натиска! Аз така се възбудих, че бих изчукал и куче!
Младежа:
- Бау, бау...

Харесай Дунавмост във Фейсбук