Геро: На Дунав мост ми изтекоха сълзите

0
Герасим Дишлиев - Геро
Герасим Дишлиев - Геро

Не мога да опиша с думи чувствата, които изпитах при влизане  в България, но на Дунав мост ми изтекоха сълзите. Това сподели  световноизвестният мим Герасим Дишлиев - Геро, след като стъпи на родна земя на финала на продължително  турне, започнало на 1 септември от Франция и преминало през 7 държави.

За това време артистичният посланик на България и Свиленград измина 2500 км на колело и изнесе 20 представления на авторския си спектакъл „Монолог  с куфар”. Идеята на това турне с куфар възниква през 2008г. Българският актьор, утвърдил се като наследник и продължител на Марсел Марсо, иска да измине обратно пътя, по който преди 18 години тръгва на автостоп от Свиленград към Париж в преследване на своята мечта – да играе на сцената на световната културна столица. Сега той изминава този път на колело с идеята да обедини спорта, екологията и изкуството.

„Човек трябва да има големи мечти. Толкова големи, че да се плаши от тях дали изобщо могат да се осъществят. Големи и затова те да са пред погледа му и да не се губят”, каза Геро.

Във Видин, където актьорът изнесе първия си спектакъл на българска земя, възрастна  жена заяви пред публиката, че е възхитена от представлението, но никога не би взела подобен куфар в ръце, защото по думите и той и напомнял как децата на България тръгнали за чужбина. Дълго време с овации публиката аплодира сценичното изпълнение.

Герасим Дишлиев беше посрещнат на влизане у нас от кмета на община Свиленград Георги Манолов, общински съветници и представители на бизнеса. Те ще въртят педали заедно с Геро и неговия екип до София. Тази вечер „Монолог с куфар” ще бъде представен в Ботевград, а в понеделник ще се играе в столичния театър „Сълза и смях”.

Източник: Факти.бг
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари