Германия удължи с 20 дни контрола по границите си

2
От средата на март лицата, които не са германски граждани или не са постоянно пребиваващи, са допускани в страната само ако изтъкнат основателна причина
От средата на март лицата, които не са германски граждани или не са постоянно пребиваващи, са допускани в страната само ако изтъкнат основателна причина Снимка: БГНЕС

Контролът по сухопътните граници на Германия със страните от шенгенската зона ще остане в сила още 20 дни, обяви днес германското вътрешно министерство, предаде ДПА.

Преди месец заради разпространението на коронавируса Германия въведе контрол по границите с Австрия, Франция, Люксембург, Дания и Швейцария. Изключение бе направено за границите с Нидерландия и Белгия, но в 30-километровата зона по тяхното протежение бе засилено наблюдението.

От средата на март лицата, които не са германски граждани или не са постоянно пребиваващи, са допускани в страната само ако изтъкнат основателна причина. Сред тях са транзитно пътуващите граждани на ЕС към родните си страни или шофьорите на камиони с товар от голямо значение, отбелязва БТА.

По правило границите на Германия със съседните страни са отворени съгласно Шенгенското споразумение от 1985 г., припомни информационната агенция.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари