Германия разхлаби граничния контрол

40
Германия позволи днес влизането през границите й за Деня на майката
Германия позволи днес влизането през границите й за Деня на майката Снимка: Getty Images

Германската полиция отхлаби днес за един ден строгия пропускателен режим по границите, наложен заради борбата с коронавируса. Това се прави, за да бъдат улеснени посещенията за Деня на майката, отбелязван днес във федералната република, предаде ДПА.

През днешния ден за федералната полиция желанието да посетиш майка си ще бъде уважителна причина да влезеш в Германия, научи ДПА, предава БТА.

През последните седмици влизането на нейна територия е позволено само при наличие на уважителна причина - така например безпрепятствено можеха да влизат в Германия шофьори на камиони, медици и пътуващи от дадения пограничен район.

По границите с Дания, Франция, Люксембург, Швейцария и Австрия бе въведен и стационарен граничен контрол.

"Информацията, предоставяна на влизане на контролните пунктове, следва да бъде достоверна и подлежаща на проверка", заявиха от германската федерална полиция пред ДПА.

Вътрешният министър Хорст Зеехофер разпореди проверките по границите в средата на март, за да бъде забавено разпространението на Ковид-19 в Германия.

Политиците в някои погранични райони, както и в Люксембург призоваха да бъде сложен край на граничните проверки, които според информацията към момента ще останат до петък. 

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Приемате ли тази жена за Ваша законна съпруга?!?!
- Приемам!
Отчето погледнал към младоженката и рекъл: - Момче, пак те питам..

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари