Германия спря да обменя данъчна информация с НАП

0
Германия и Сингапур временно са спрели част от автоматичния обмен на данъчна информация с България
Германия и Сингапур временно са спрели част от автоматичния обмен на данъчна информация с България Снимка: БГНЕС / Архив

Германия и Сингапур временно са спрели част от автоматичния обмен на данъчна информация с България, след като в края на юни бяха източени лични данни за над 5 млн. българи от сървър на НАП.

Мярката на двете страни засяга и обмена на данни при поискване от страна на българската приходна агенция. Това означава, че ако в момента НАП поиска от Германия данни за доходите на български гражданин от работа там, вероятно няма да получи информацията.

В момента Германия временно е спряла автоматичния обмена на информация за получени доходи от трудови правоотношения на български граждани, на изплатени директорски възнаграждения, пенсии и доходи от недвижимо имущество.

От НАП са получили уведомление и от Сингапур, че е спрян обменът на данни при поискване и автоматичният обмен на информация между приходните администрации на двете страни. Тук вероятно става въпрос за взаимодействието по линия на инициативите на Организацията за икономическо сътрудничество и развитие (ОИСР), т.е. за данъчна и банкова информация за граждани и фирми.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари