Германия подкрепя членството на България в еврозоната

1
Това заяви министърът на финансите на Германия - Кристиан Линднер
Това заяви министърът на финансите на Германия - Кристиан Линднер Снимка: МФ

Това заяви министърът на финансите на Германия - Кристиан Линднер

Германия подкрепя членството на България в еврозоната, каза министърът на финансите на Германия Кристиан Линднер на среща с министър Асен Василев в Берлин днес. Това съобщиха от Министерството на финансите (МФ).

На срещата министър Василев представи напредъка на страната ни по пътя към еврозоната, като посочи, че към момента изпълняваме всички Маастрихтски критерии с изключение на този за инфлацията, която спада всеки месец и все повече се доближава до референтната стойност.

Двамата министри се обединиха около важността на приемането на страната ни в еврозоната от 1 януари 2025 г., като посочиха, че това трябва да стане при изпълнение на техническите критерии. Те се съгласиха, че темата трябва да стане част от европейския дневен ред, посочват от МФ.

Бяха обсъдени също актуални законодателни инициативи на ЕС, както и сътрудничеството между митническите власти на двете страни. Министър Линднер оцени високо работата на страната ни за защита на външните граници на ЕС. Беше договорено сътрудничеството в тази област да продължи, отбелязват от МФ.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 2
    3
    mischi
    Важното, че за България ще е добре. Имам чувство, че в България банковото лоби е най-много против въвеждането на еврото, защото тогава няма да могат да скубят хората с такси за щяло и не щяло. В Европа не плащам 4 % такси за теглене на пари в брой, поради което и няма нужда от закон за пенсионна банкова сметка. Такива чудеса има само в България.
  • 5
    2
    Баба Меркел
    Че в Немцията останаха ли руси, синеоки, умни и образовани германци?!! Или само черни мръсни мюсюлмански маймуни?
  • 7
    1
    чичомиткобрат
    Нормално. Германците са станали толкова безгръбначни, че каквото им кажат от америка, това правят. Ако имаха малко акъл щяха да са против приемането ни в еврозоната. Все пак целия живот е един театър, така че нищо не ме учудва.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари