Германия намалява ДДС на ресторантите от 19% на 7% за една година

0
Ресторантьорството е сред най-тежко засегнатите сектори на икономиката от ограниченията, наложени през март, за да се предотврати пандемията
Ресторантьорството е сред най-тежко засегнатите сектори на икономиката от ограниченията, наложени през март, за да се предотврати пандемията

Германският парламент гласува да намали данъка върху добавената стойност на ресторантите от 19% на 7% за една година, за да им помогне да възстановят натрупаните загуби, причинени от блокирането и социалното дистанциране, въведено за забавяне на разпространението на коронавируса, предава Reuters, цитиран от Агенция "Фокус".

Ресторантьорството беше сред най-тежко засегнатите сектори на икономиката от ограниченията, наложени през март, за да се предотврати пандемията, коментира агенцията.

Ресторантите отново отвориха за клиенти, въпреки че правилата, изискващи минимално разстояние между масите, продължават да влияят на печалбите в сектора. Асоциациите в бранша предупреждават, че част от бизнеса в сектора е на ръба на фалита.

Социалдемократите на министъра на финансите Олаф Шолц обещаха да подкрепят допълнително гастрономическия сектор в предстоящ пакет от икономически стимули.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Двама интернет маниаци си чатят:
- А бе, бро! Говори се, че имало живот извън мрежата.
- Дай линк...

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари