Германия намали парниковите си емисии

0
С 868,7 милиона тона парникови газове, изхвърлени в атмосферата миналата година, Германия е регистрирала 30,5-процентно намаляване в сравнение с емисиите си през 1990 година
С 868,7 милиона тона парникови газове, изхвърлени в атмосферата миналата година, Германия е регистрирала 30,5-процентно намаляване в сравнение с емисиите си през 1990 година Снимка: iStock

Миналата година Германия започна отново да намалява парниковите си емисии благодарение донякъде на благоприятните метеорологични условия, след 4 години на стагнация и изоставянето на поставените за 2020 г. цели в областта на климата.

"За година парниковите емисии са намалели с 4,2 процента през 2018 г.", заяви министърката на околната среда, опазването на природата и ядрената безопасност на Германия Свеня Шулце.

По-мекият от обичайния климат е намалил свързаните с отоплението парникови емисии, но страната е използвала също повече вятърна и слънчева енергия и по-малко въглища, петрол и газ, докато дължащите се на транспорта емисии малко са намалели.

С 868,7 милиона тона парникови газове, изхвърлени в атмосферата миналата година, Германия е регистрирала 30,5-процентно намаляване в сравнение с емисиите си през 1990 г.

Източник: БТА
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Служител на Български пощи с 40 години стаж залепи тапетите в къщи с език.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари