Гергана Паси: Може скоро да ни приемат в Шенген

1
Това правителство е успяло за кратко време да обърне представите за България в Европа, коментира Гергана Паси
Това правителство е успяло за кратко време да обърне представите за България в Европа, коментира Гергана Паси Видео: Euronews Bulgaria

Това правителство е успяло за кратко време да обърне представите за България в Европа, коментира Гергана Паси

Ако правителството продължава настоящата си политика, до декември може да имаме положителен отзив за влизането ни в Шенген. Това каза Гергана Паси в ефира на „Добро утро, Европа“ по Euronews Bulgaria. Според нея настоящото правителство е успяло за кратко време да обърне представите за България в Европа и именно това е пътят, по който трябва да продължим.

Ето какво още сподели тя:

От гледна точка на преговорите, макар че не съм в кухнята на тази политика, изглежда, че България се е откъснала от групата страни, с които извървя този път. Това е правилно решение, но комуникирано по грешен начин. Сега и самата Украйна си налага ограничения, за да не се засегнат съседните държави.

Би било ценно правителството да даде информация как това се отразява на целия сектор.

Начинът, по който се води война, винаги е брутален, дали този дрон е руски или украински няма значение. Имаше такъв и на територията на Румъния. Това е войната. Имаше четири атаки срещу пристанища, от които се изнася зърно. Това е нечовешкото лице на войната - да удряш храната за хората.

Отговорните институции дължат разяснение на хората как се реагира в подобни ситуации, ние трябва да знаем какво е правилното поведение, на кого да сигнализираме. Дроновете от играчка в ръцете на нашите деца се превърнаха в най-сериозното оръжие.

Такъв тип инциденти ще нарастват като брой и това е въпрос от стратегическо значение за България.

Експертите не смятат, че това е опасно за хората, но Черно море се превръща в терен на войната. Големият въпрос пред България е как защитаваме сигурността си чрез съюзите, в които сме

Вярвах, че ще влезем в Шенген още 2011-а, но сега са много неизвестните. България изпусна много ценно време, загубихме и времето на Румъния. В последните години ние създаваме повече пречки и пред нас, и пред Румъния, основно заради липсата на институции и правителство. И то правителство, което драматично и бързо промени възприемането на България в Европа. Това са серия от правилни политически послания.

Имаме голям интерес това правителство да се задържи на власт по-дълго, за да продължи тази политика и така бихме имали положително развитие на темата Шенген до декември.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 0
    10
    Настимирчето
    Супер е ако влезем в Шенген и ако Русия загуби войната тогава България ще стане най-силната държава в източна Европа!
  • 5
    9
    Сюлейман Пусси
    Синът на Соломон Паси предал сина на Златко баретата в полицията! ****************** https://pik.bg/синът-на-соломон-паси-предал-сина-на-златко-баретата-в-полицията-news99432.html
  • 4
    8
    Сюлейман Пусси
    Синът на Соломон Паси пращал биячи на щерката на Андрей Райчев ******************** https://lupa.bg/news/brutalno-sinat-na-solomon-pasi-prashtal-biyachi-na-shterkata-na-andrei-raichev_225789news.html
  • 3
    7
    Сюлейман Пусси
    Синът на Соломон Паси: Винаги бих избрал черен хомосексуалист, пред “християнски ценности”! ************** https://www.big5.bg/2022/10/17/синът-на-соломон-паси-винаги-бих-избра/
  • -8
    6
    SB
    Да ближи на еврейна онъз РАБОТА и да мълчи
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари