ГЕРБ внесе предложение за 2 нови блока в АЕЦ "Козлодуй"

1
Според предложението България трябва да подпише споразумение със САЩ за изграждане на двата блока с реактори на "Уестингхаус"
Според предложението България трябва да подпише споразумение със САЩ за изграждане на двата блока с реактори на "Уестингхаус" Снимка: АЕЦ "Козлодуй"

Според предложението България трябва да подпише споразумение със САЩ за изграждане на двата блока с реактори на "Уестингхаус"

ГЕРБ внесе в парламента проект за решение за изграждане на два нови блока в АЕЦ "Козлодуй" с американските реактори АР 1000, предава БНР.

Вчера такава задача постави на депутатите си лидерът на партията Бойко Борисов.

В документа е записано, че Министерският съвет трябва да проведе разговори с правителството на САЩ за изграждане на двата блока с реактори на "Уестингхаус" и да подпише междуправителственото споразумение със САЩ за 7-ми блок, което подлежи на ратификация от парламента. Срокът за това е 1 март тази година.

Ако това проекторешение бъде прието, то парламентът ще възложи на кабинета да стартира лицензирането на площадката на 8-ми блок и процедура по ОВОС, е записано още в проекторешението.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари