ГЕРБ внася сигнал в прокуратурата

0
Елена Йончева имала общ бизнес с Цветан Василев
Елена Йончева имала общ бизнес с Цветан Василев Снимка: БГНЕС

Елена Йончева има общ бизнес, 50 на 50 с Цветан Василев.

Това заяви народният представител от ПГ на ГЕРБ Делян Добрев, предаде БГНЕС.

Добрев се позова на медийна публикация, озаглавена „Офшорните владения на Цветан Василев“, според която една офшорна фирма, собственост на Василев, е участвала в учредяване на обща фирма с народния представител от БСП Елена Йончева.

„Единият дава 5 хил. лева, другият дава 315 хил. лева, обаче двамата са собственици 50 на 50. Излиза, че съдружникът на г-жа Йончева в тази обща фирма е Цветан Василев“, обясни Добрев.

На базата на тези документи от ГЕРБ внасят сигнал до прокуратурата, НАП и Комисията за противодействието на корупцията и отнемане на незаконно придобито имущество, за да проверят всички обстоятелства по случая.

Въпросите, които ще зададем са няколко. Спазено ли е българското законодателство? Има ли състави на извършено престъпление и по-конкретно пране на пари? Има ли данни за други законови нарушения? Сигналът ще бъде внесен още днес и се надяваме по тези въпроси да бъде извършена обстойна проверка“, коментира още Делян Добрев.

5 хил. лева, дадени от Елена Йончева. Човек, който се проявяваше уж като борец със задкулисието, с офшорките. Оказа се, че самата тя има офшорка“, смята Антон Тодоров.

Това е пореден опит за клевета срещу депутат и журналист, коментира Елена Йончева

Направеното изявление от Делян Добрев и Антон Тодоров е престъпление против правосъдието. Ще потърся отговор от клеветниците по чл. 286 от НК – набеждаване“, заяви Йончева.

Източник: БГНЕС
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари