ГЕРБ - СДС оглави комисията за правилата на Народното събрание

1
За председател на комисията бе избран Христо Гаджев
За председател на комисията бе избран Христо Гаджев Снимка: БГНЕС

За председател на комисията бе избран Христо Гаджев

Противно на очакванията, народните представители гласуваха без спорове и дебати председателя и членовете на временната комисия за правилника на Народното събрание.

За председател на комисията бе избран Христо Гаджев от ГЕРБ - СДС, а останалите членове са по двама депутати, избрани на партиен принцип от седемте парламентарни групи. Освен Гаджев, другият представител от герберите е Росен Желязков. От "Продължаваме промяната" в комисията влизат Никола Минчев и Мирослав Иванов. От ДПС Хамид Хамид и Йордан Цонев. Представителите на "Възраждане" са Петър Петров и Цвета Рангелова, от БСП - Явор Божанков и Мая Димитрова. От "Демократична България" бяха избрани Надежда Йорданова и Людмила Илиева, а от "Български възход" - Надежда Самарджиева и Александър Николов, информира вестник "Сега".

Лидерът на парламентарната група на ГЕРБ-СДС Десислава Атанасова предложи комисията да започне работа възможно най-скоро, тъй като промените в правилника няма да са много. Така бе решено идеите за промените да се събират до 28 октомври (петък), а комисията да започне да заседава в началото на следващата седмица.

Интересна беше забележката, която депутатът и бивш председател на Народното събрание Мирослав Иванов, отправи към новоизбрания председател Вежди Рашидов: "Моля да обявявате по-ясно и по-високо за какво точно гласува залата, защото не съм сигурен, че всички колеги разбраха тези три гласувания за какво точно са". Думите на Иванов бяха посрещнати с аплодисменти от съпартийците му. Рашидов обаче не разбра забележката и се извини, че "микрофоните са високо" и затова не се чува.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 0
    2
    Оффф - до 1
    Аман от изтъркани опорки и махленски клетви.
  • 0
    1
    ОПГ ГРОБ=ДПС
    Мафията на Статуквото ОПГ ГРОБ=ДПС се връща! Поизпразниха се чекмеджетата, огладняха мутрафоните! Хак да им е на негласувалите нещастници! Нека краденето на герберастите започне СЕГА!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Учителката:
- Иванчо, можеш ли да ми кажеш един нос на Черно море?
- Еми не.
- Браво! Шестица!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари