ГЕРБ със съмения за "далавери" на властта с фирма на руски олигарх

1
Депутатите отхвърлиха искането на ГЕРБ за комисия по меморандума за 1 милиард долара
Депутатите отхвърлиха искането на ГЕРБ за комисия по меморандума за 1 милиард долара

Днес в НС отхвърлиха искането за създаване на временна комисия за разследване на връзките на правителството с фирма на руски олигарх

Всички слухове за даването на държавна земя до мини "Марица Изток" се чуват от кръгове близки до управляващите.

Това заяви на брифинг в НС депутатът от ГЕРБ Делян Добрев, предава Novini.bg.

С подписването на меморандума, с подписа на енергийния министър и в присъствието на премиера, се засилват съмненията, че става дума за далавера. Засекретиха меморандума, както засекретиха сделките с газа, казаха от ГЕРБ.

"От ГЕРБ искаме да разберем как и по какъв начин е била избрана въпросната руска компания и какво държавата е поела като ангажимент", коментира Александър Ненков.

Разследване на "Файнейшъл Таймс" разкрива съмнителната близост на българското правителство с руските олигархични кръгове. Министър-председателят Кирил Петков обаче явно не иска да идва в парламента - вече втора седмица. И управляващото мнозинство го крие по някакъв начин, допълни Нинков.

"Ние няма да сезираме прокуратурата. Защото към момента имаме само съмнения, не доказателства. През последните години обаче имаше анкетни комисии, които събират доказателства и изпращат доклад до прокуратурата. Ето затова днес не бе гласувано създаването на такава анкетна комисия", заяви Делян Добрев.

"Въпросните батерии, които правителството повтаря като мантра, ще бъдат купени в режим на дискриминационна доставка спрямо държавата ни - с 375 милиона финансови корекции. Това е в нарушение и на Закона за обществените поръчки, и на европейските законови директиви", разкри Томислав Дончев.

"В началото на мандата си това правителство дойде с намеренията за "почтеност, прозрачност и парламентаризъм". Три месеца след началото такова нещо няма. Тази власт оглуша. Тя е глуха. Тя не чува нищо освен собствената си пропаганда", завърши Дончев.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 5
    2
    Читател
    Уважаеми читатели,стоящият в средата на "остриетата",днес при едни други условия,трябваше да навърти близо година в Н-ския затвор,но той както виждате с жестовете си,"направлява" народа ни в посока избрана от него.Живеем в държава на парадоксите.Абсурд е в някоя нормална държава,този "родолюбец" да се допусне до микрофон,камоли пред телевизионна камера. Чудя се,защо Томислав Дончев е в тази компания!?Това е положението,би казал някой от сатирата у нас.
  • 2
    1
    Берко
    Тея някой чува ли ги още?
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари