Борисов иска цялата власт да се подели 50:50

0
Защо само регулаторите? И министерствата, и агенциите, и областните управители трябва, смята лидерът на ГЕРБ
Защо само регулаторите? И министерствата, и агенциите, и областните управители трябва, смята лидерът на ГЕРБ

Защо само регулаторите? И министерствата, и агенциите, и областните управители трябва, смята лидерът на ГЕРБ

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов поиска не само независимите уж регулатори, но и цялата власт - министерства, агенции и др., да се поделят 50 на 50 между ГЕРБ и ППДБ. “Ако те вземат министерството на отбраната, за нас да е МВР. Ако вземат енергетиката, за нас да е икономиката. За тях финансите, а нас - обединените агенции… Областните управители - 50 на 50… ДНСК, БАХ, Митници, НАП…”, обясни той на сбирка на младежката организация на ГЕРБ, пише вестник "Сега".

Бойко Борисов обясни, че меморандумът, предложен от ППДБ, е бил част от “брилянтна тактика за водене на преговори от Кирил Петков”. “Аз внимателно изгледах негова лекция в Харвард за воденето на преговори. Ако не бях, щях да се вържа като вас. Но и в училището в Банкя сме учили как се водят преговори… Те отклониха вниманието с несъществена тема - кой да е външен министър. Външно министерство е изпълнител на политиката на МС, един координатор, не е рекламна агенция на някоя партия. След това предлагат тоя меморандум. И като отстъпят от външния министър, ще ме питате ние какво ще им дадем”, разкри той.

Борисов отбеляза, че в момента доверието между партньорите е паднало до Ледената епоха и не е оптимист, но въпреки това ще преговарят за съдбата на кабинета след ротацията.

Кирил Петков има всичко, вие мен питате какво ще отстъпя. Какво да отстъпя?”, възмути се той от въпросите на журналистите.

Борисов рязко разкритикува военния министър Тодор Тагарев, че е забавил помощта за Украйна. Той изчете един куп решения на НС за помощ и обобщи как нищо не е изпратено реално. Сега обаче се готвело посещение на премиера Николай Денков в Украйна и Тагарев спешно поискал НС да го упълномощи той да отговаря за превоза на БТР от МВР към Украйна. “Следващата седмица ще го подкрепим, но ако се окаже вярно, че нищо не е направено за Украйна, не мога да дам доверието си на този министър”, каза още Борисов.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 3
    2
    Хо хо хо
    А дали по неговото управление всичко бе поделено? НЕ! Той отново иска цялата власт и на моменти губи козите и избеснява!!!СТРАШНА АЛЧНОСТ И БЕЗПАРДОННА ЗЛОБА!!!
  • 4
    1
    Песимист
    Няма да е лошо да си разделите и Централния Софийски,така,за всеки случай...
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари