ГЕРБ решава днес съдбата на "сглобката"

0
От партията настояват за предоговаряне на джентълменското споразумение от април 2023 година
От партията настояват за предоговаряне на джентълменското споразумение от април 2023 година Снимка: Бойко Борисов / Facebook

От партията настояват за предоговаряне на джентълменското споразумение от април 2023 година

ГЕРБ свиква днес по обяд Национално съвещание, на което ще реши дали остава в "сглобката". На форума в зала 6 на НДК ще участват Изпълнителна комисия на ГЕРБ, народни представители на партията, областни координатори, кметове на общини и райони, избрани от ГЕРБ, общински и районни ръководители на партията, пише вестник "Сега".

Лидерът на партията Бойко Борисов отива на съвещанието с проект за Споразумение за съвместно управление между коалиция ГЕРБ-СДС и коалиция „Продължаваме промяната-Демократична България“. Споразумението обхваща не само следващите 9 месеца от ротацията, а е до края на мандата на 49-ото Народно събрание. ГЕРБ настояват за предоговаряне на джентълменското споразумение от април м.г., когато се разбраха министерските кресла да отидат в ПП-ДБ, а ръководството на парламентарните комисии да бъде за хората на Борисов. Сега ГЕРБ настояват за министерски постове и постовете в регулаторите на база тежестта на партията и броя на депутатите, които има в парламента.

В сряда се очаква оставката на министър-председателя Николай Денков. Според плановете на ГЕРБ, тя трябва да бъде гласувана в петък, на 8 март, когато трябва или да се подпише споразумението с ПП-ДБ, или да бъде обявен курс към предсрочни парламентарни избори. Тъй като на практика ще има два дни за преговори по проектоспоразумението на ГЕРБ, лидерът на "Продължаваме промяната" Кирил Петков нарече ситуацията "моноспектакъл", целящ нови избори.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 5
    3
    До 1
    Тоест правят същото каквото и ПеПеругите от Харвард ? Когато си прав, прав си!
  • 4
    2
    фена на Путин
    Никаква сглобка няма да разглобят тези мафиотски човекоядци ! Само трошат стойки и си придават важности. Проклети ОПГта, герб, дпс, бес и пп дб. Последните най-брутални. Имат ибрикчии за всякакви полове от един единствен.
  • 2
    1
    Ще видите
    ОПГ ГРОБ=ДПС работят против стабилността на България и в полза на чужди интереси! ФАКТ!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари