ГЕРБ призова правителството да прати военна помощ на Украйна

1
ГЕРБ иска правителството да има мандат за предоставяне на военна помощ на Украйна
ГЕРБ иска правителството да има мандат за предоставяне на военна помощ на Украйна

ГЕРБ иска правителството да има мандат за предоставяне на военна помощ на Украйна

ГЕРБ предлага проект на решение, с което да се даде мандат на правителството за предоставяне на военна и техническа помощ на Украйна. В декларация от трибуната на парламента депутатът Даниел Митов коментира, че на фона на военната подкрепа от редица европейски държави българското правителство се е: "снишило и дори търси индулгенция в парламента".

Пред депутатите Митов представи проекта за даване на мандат:

"Предлагаме, първо, правителство да се включи в общите усилия и да предостави военна и техническа помощ за Украйна без да се засягат основни отбранителни платформи и въоръжения. Предлагаме правителството да започне преговори със съюзниците ни в НАТО за заместващ и подсилващ капацитет на отбранителните способности на Република България. България може да предостави редица отбранителни платформи и въоръжение, които да спомогнат за отбраната на украинците като преносими зенитно-ракетни комплекси и противотанкови гранатомети, миномети, автомати и достатъчно количество боеприпаси. Да подпомогнем Украйна в усилията си да се защити".

По-рано парламентарната група на Демократична България обяви, че започва консултации за даване мандат на правителството за оказване на военно-техническа помощ на Украйна, според нейните потребности и съобразно възможностите на страната ни.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 3
    2
    Xute
    Нека ГЕРБ да изпрати помощ!! Те са всемогъщи идиоти!!!
  • 7
    1
    Идиот до идиота!
    Нормални ли сте, бе УРОДИ? Да подпомагате фашисти и да замесвате България във война с Русия? Наистина сте изтрещели всички, да ви еба майките!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари