Асен Василев: Експертно правителство ще е най-вредното нещо за страната

1
По думите му отказът на ПП да преговарят за правителство с ГЕРБ е истинската национално отговорна позиция
По думите му отказът на ПП да преговарят за правителство с ГЕРБ е истинската национално отговорна позиция Снимка: Мария Филева, БНР

По думите му отказът на ПП да преговарят за правителство с ГЕРБ е истинската национално отговорна позиция

"Най-доброто за страната е да има стабилно правителство по време на поредицата нови кризи, които се очертават. Виждаме, че войната в Украйна ескалира, инфлацията в еврозоната ескалира, има сериозно разместване в пазарите, еврото спадна спрямо долара. Към кризите, които имахме до момента, се очертават поне още 2-3, които да се насложат тази зима, ще трябва да има работещ парламент, за да може да се реагира адекватно. Експертно, завоалирано, което няма ясно мнозинство зад него, би било най-вредното нещо за страната. Това означава още безвремие".

Това заяви пред БНР съпредседателят на "Продължаваме промяната" Асен Василев, бивш вицепремиер и министър на финансите.

По думите на Василев отказът на ПП да преговарят за правителство с ГЕРБ е истинската националноотговорна позиция:

"ГЕРБ трябва да организират процес на договаряне и с ДПС и "Възраждане", с които свалиха правителството. Ако те не успеят, тогава мандатът ще дойде при нас. Тогава ние ще се опитаме да организираме процес. Дали той ще успее - съмнявам се, тъй като с ДБ и БСП нямаме достатъчно депутати. Трудно ще се сглоби нещо, но това не означава, че не трябва да се пробва".

Василев беше категоричен, че правителство без политически фигури не съществува. "Президентът Радев с това, че не подкрепи Украйна да започне процес по членство в НАТО, надскочи правомощията си. Тази позиция е изключително грешна и вредна за България", заяви Асен Василев и категорично посочи, че ПП ще подкрепи предложение за даване на оръжие за Украйна.

Бившият вицепремиер коментира, че някои от министрите в служебното правителство не се справят добре и посочи енергетиката.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 2
    3
    робин худ
    Бензиностанцийка с ракети това ви изяде главата ,ако бяхте вкарали в затвора тиквун и кохортата му още щяхте да управлявате хамерикански подлоги
  • 5
    2
    ???
    Асен Василев: американско правителство ще е най-правилното нещо за страната, за народа на България не ни пука, ние имаме ангажименти към господаря си
  • 2
    1
    русенец
    Тоя педал защо не се скрие някъде, че дразни?
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари