ГЕРБ: Новите управляващи пренебрегнаха българския бизнес

0
Според Тома Биков цялото управляващо мнозинство днес са гласували тези 250 млн. лв. да бъдат дадени на тези, които печелят от тази енергийна криза
Според Тома Биков цялото управляващо мнозинство днес са гласували тези 250 млн. лв. да бъдат дадени на тези, които печелят от тази енергийна криза Снимка: Фейсбук

" Трябва да дойдат Кирил Петков и енергийният министър да обяснят какво се случва"

Това каза народният представител от ПГ на ГЕРБ - СДС Тома Биков по време на брифинг в Народното събрание, предаде репортер на Агенция "Фокус".

Той уточни, че ГЕРБ са предложили мораториум за цените от 1 януари 2021 г. "От там нататък правителството трябва да каже какво мисли. Нищо не са казали по този въпрос", заяви още депутатътот ГЕРБ.

"Към юли месец цената на тока беше над 100 лв. В момента отива към 600 л, разликата държавата я покриваше за тези ВЕИ. До 400 лв. В момента като е към 600 лв. цената на тока, те продължават да бъдат субсидирани до 400 лв. До юли месец ще получат 250 млн. Ние предложихме да се даде възможност на КЕВР да спре тази субсидия за тези бизнеси, които са на свръхпечалба през последните 6 месеца", каза още Тома Биков.

По думите му цялото управляващо мнозинство днес са гласували тези 250 млн. лв. да бъдат дадени на тези, които печелят от тази енергийна криза. "Ако направите една кратка проверка, ще видите, че има депутати, които работят там. В този сектор, защитават този лобистки интерес", заяви Тома Биков и отчете, че това е скандално, при положение, че има хора, които не могат да си платят тока.

Тома Биков отговори на въпрос дали носи отговорност за този мораториум, който днес е приет и заяви, че не носят.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Моногамна жена - това е жена, която съсипва живота само на един мъж.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари