"Продължаваме Промяната" ще предложат начална и крайна дата за мораториума

0
"Даваме си срок от 3 месеца, в които ние, като енергийни експерти, ще анализираме, ще предложим законодателни мерки, които да дадат възможност да се запазят цените на електроенергията”, обяви Венко Сабрутиев
"Даваме си срок от 3 месеца, в които ние, като енергийни експерти, ще анализираме, ще предложим законодателни мерки, които да дадат възможност да се запазят цените на електроенергията”, обяви Венко Сабрутиев Видео: NOVA

"Даваме си 3 месеца, в които да анализираме и да предложим мерки", обяви Венко Сабрутиев

От "Продължаваме Промяната" ще предложат начална и крайна дата за мораториума, обясни пред NOVA депутатът Венко Сабрутиев, който е и член на временната комисия за справяне с кризата с цената на тока.

"Днес ще предложим на парламента необходимите поправки. Те обхващат основно две неща – началната дата да бъде днешната, а не първи януари. Ще сложим и краен срок на валидност на мораториума – 31 март. Даваме си срок от 3 месеца, в които ние, като енергийни експерти, ще анализираме, ще предложим законодателни мерки, които да дадат възможност да се запазят цените на електроенергията”, обяви депутатът от ПП.

„Януари и февруари са месеците с най-пиково потребление на ток и парно. Предложението за решение, публикувано от КЕВР, не защитаваше интересите на крайните потребители. Виждаме безпрецедентна намеса на държавата в посока защита на интересите им”, каза още Сабрутиев. Според него от управляващото мнозинство са допуснали грешка с това, че не са изчакали предложението да бъде в писмен вид, за да бъде огледано внимателно. Той увери, че напрежение между държавата и ЕРП-тата няма да възникне. Той е категоричен, че трябва да се помисли за компенсации и за тях.

„Трябва да се направят необходимите мерки, за да се намалят технологичните загуби”, добави депутатът.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари