Делян Добрев за неефективното управление на ГЕРБ: Всичко е "пушилка"

0
Добрев  допълни, че хората в държавата не могат да понесат риска на един стартъп
Добрев допълни, че хората в държавата не могат да понесат риска на един стартъп Снимка: БНТ, стоп кадър

"Голяма част от правителството се опитва да управлява все едно държавата е стартъп фирма. Но 99% от тях фалират. Във всяка сфера виждаме екзотични идеи, които подхождат на стартъп"

 Това каза в предаването "Още от деня" по БНТ депутатът от ГЕРБ Делян Добрев.

Той даде и пример.

"В Хасково има хубава пицария. Тя има идея да доставя пици в София с дрон. И затова фалира", каза Добрев.

И допълни, че хората в държавата не могат да понесат риска на един стартъп.

По повод обвиненията на управляващите за неефективно управление на ГЕРБ в различни сфери, бившият министър на икономиката, енергетиката и туризма в първия кабинет на Борисов заяви, че всичко е "пушилка".

Добрев уточни, че дори и ГЕРБ да беше на власт, цените на тока щяха да са същите.

"Но щяхме да сме дали компенсация. А сега токът след компенсацията е близо 4 пъти по-скъп.Тука целта беше да кажем нещо, което се хареса на хората. Инфлацията дойде от скъпия ток", категоричен е Добрев.

"Бюджетът помпа социални разходи, което ще подейства като бензин в огън в условията на инфлация. А от подклаждането на инфлацията печели бюджетът", заяви Добрев.

В еврозоната инфлацията е 5,1%, тук е 10% и продължава да расте, коментира депутатът от ГЕРБ .

"Един пример с батериите- сега ще купуваме за 1 млрд. евро батерии. Интересното в батериите- казват, че трябва да се купят, защото ние ще ги разхвърлим из цялата държава. Така ще намалим загубите на тока. Загубите на ЕСО са между 1 и 2% в мрежа високо напрежение. Ще намалеят с 0,1%. Умножено по консумацията на страната и високата цена на тока в момента, дава 286 г. срок на възвръщаемост на тези батерии, а техния живот е 10 години", твърди Добрев.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари