ГЕРБ: Какви успехи е постигнало служебното правителство?

0
"Пандемията ли спря, успешна ли беше тяхната ваксинационна кампания, справиха ли се с бежанската криза, овладяха ли инфлацията, построиха ли дори 1 см път? ", пита Даниел Митов
"Пандемията ли спря, успешна ли беше тяхната ваксинационна кампания, справиха ли се с бежанската криза, овладяха ли инфлацията, построиха ли дори 1 см път? ", пита Даниел Митов Снимка: Фейсбук

От партията питат какви успехи е постигнало служебното правителство

„Очаквахме да бъдат сменени шестима изключително слаби министри, а се оказа, че те останаха, а други трима избягаха от уж великите успехи". Това заяви Даниел Митов от ГЕРБ по време на брифинг на партията, цитиран от NOVA.

Той коментира и изказването на Румен Радев, че служебното правителство си е свършило работата отлично.

„Президентът обяви работата на служебния кабинет като изключително успешна. На мен ми се иска някой да ни каже какви успехи точно са постигнали. Пандемията ли спря, успешна ли беше тяхната ваксинационна кампания, справиха ли се с бежанската криза, овладяха ли инфлацията, построиха ли дори 1 см път? Румен Радев или е станал жертва на собствената си пропаганда, или откровено лъже. Трета опция няма. Реалностите са такива”, каза още Митов.

Митов отправи редица критики към управлението на служебния кабинет.

„За тези месеци служебното правителство не се занимаваше с нищо, друго освен с това да се намесва пряко и директно в парламентарните избори, а след това да продължава да работи срещу една конкретна политическа коалиция. Излязоха напълно от предписаните им правомощия. Сега разбираме, че са опитвали да купуват партии. Вчера председателят на „Екогласност” го каза ясно. С това са се занимавали служебни министри и президентската администрация. И понеже Радев твърди, че върху тези хора са щели да се изсипят компромати, сме извадили няколко факти, които са показателни за управлението им: В момента цената на тока у нас е най-висока в Европа, инфлацията е по-високата от средната в ЕС, имаме най-нисък дял от ваксинирани в ЕС. Това са постигнали тези хора до момента”, категоричен бе депутатът от ГЕРБ.

Той коментира и високата смъртност в България.

„Осми пореден ден сме първи по смъртност в Европа. Понеже ни обвиняваха за това как едва ли не навремето не сме се справяли и затова е висока смъртността. Кацаров си позволяваше да нарича хора от кабинета на ГЕРБ убийци. Сега да го попитам той какъв е, след като отново сме първи по смъртност в Европа?", заяви Митов.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари