ГЕРБ - Добрич изкушава избирателите с медицински тестове

0
А някога се раздаваха кебапчета, шегуват се хора в социалните мрежи
А някога се раздаваха кебапчета, шегуват се хора в социалните мрежи

А някога се раздаваха кебапчета, шегуват се хора в социалните мрежи

ГЕРБ - Добрич не изневери на себе си и изкушава избирателите насред предизборната кампания с безплатни медицински изследвания. От фейсбук-страницата на местната структура става ясно, че жителите на града са били поканени да си направят тестове за урея и креатенин на 10 март. Преди година и половина в кампанията за местния вот добричкият електорат бе приласкаван с мерене на кръвното и кръвната захар, припомня вестник СЕГА.

Уреята и креатенинът се изследват при бъбречни проблеми."Имате чудесна възможност да се изследвате безплатно", зове ГЕРБ в съобщението. Указани са часовете и мястото. "Какъв напредък! А едно време се раздаваха кебапчета на избирателите...", шегуват се хора в социалните мрежи по този повод.

На местния вот кръвното и захарта бяха изследвани в линейка, която обикаляше облепена в предизборни плакати на ГЕРБ. Партия "Възраждане" се възмути и депозира жалба в Общинската избирателна комисия. Но развръзката бе неочаквана. Нарушение не бе открито, защото линейката се ползваше срещу заплащане (Изборният кодекс забраняваше безплатната агитация чрез публичен ресурс). Освен това линейката бе ситуирана извън учрежденията. Сега обаче е видно, че изследванията са правени в ДКЦ, тоест в общинска сграда. А в кодекса все още фигурира текст, забраняваш предизборна агитация в държавни или общински институции, учреждения и предприятия. На сайта на Районната избирателна комисия до момента няма данни за заведена жалба.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари