ГЕРБ: Бюджетът е балансиран, българите ще имат по-високи доходи

0
Защо се стигна до скандали при обсъждането на бюджета - това коментират депутатки от ГЕРБ и БСП
Защо се стигна до скандали при обсъждането на бюджета - това коментират депутатки от ГЕРБ и БСП Видео: NOVA

Когато се гледа бюджета, дебатите са емоционални. Има поведение обаче, което е несъвместимо с пленарна зала. Факт е, че трябва да работим за хората, а не да се караме”, заяви в студиото на „Здравей, България” депутатът от ГЕРБ Мария Илиева.

Според нея растежът на минималната пенсия е добър. „Даваме си сметка, че парите са недостатъчни, но се работи по въпроса с малки крачки. Нека не забравяме къде сме били и къде сме сега”, поясни Илиева.

Системата по социално осигуряване е консервативна. Доскоро тя се дофинансираше през бюджета”, уточни тя.

Не одобряваме подходът да се увеличават с по малко пари пенсиите от 1 юли. Нашето предложение беше те да бъдат преизчислени. Къде са парите от Сребърния фонд? Един възрастен човек разполага с 8 лв. и 33 ст. на ден. Очевидно имаме различно разбиране за това какво отношение трябва да имаме към пенсионерите”, контрира Дора Янкова, депутат от "БСП за България". "Ако в  Сребърния фонд имаше тези 10 милиарда лева, нямаше да има проблем да бъдат преизчислени пенсиите. Фондът се пълнеше с продажбите и концесиите, само че тези средства са някъде другаде. Не зная къде'', каза Янкова.

Тя предложи също така да бъде създаден Фонд за изравняване на различията между регионите, за да може общините да се почувстват по-значими и по-ефективни, защото според нея ''пет града в България вървят напред, а всички останали вървят назад''.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари