Георги Свиленски: Военният министър трябва да си отиде

2
Няма българин, който да не е на мнение, че това правителство трябва да си отиде, заяви Свиленски
Няма българин, който да не е на мнение, че това правителство трябва да си отиде, заяви Свиленски Снимка: БСП

Няма българин, който да не е на мнение, че това правителство трябва да си отиде, заяви Свиленски

Вотът на недоверие е основен инструмент в парламентарна демокрация, той е за това да чуят българските граждани какво правителство го управлява, каква алтернатива предлага опозицията и с какво не е съгласна при управлението на правителството. Няма българин, който да не е на мнение, че това правителство трябва да си отиде. Това заяви Георги Свиленски от БСП в ефира на bTV.

„Трябва да си отиде военният министър, трябва да си отиде и цялото правителство. Темите са ясни – стана ясно колко е пробита границата ни. Стана ясно, че курсантите във военното училище в Търново им е 12 лева порционът, и че няма курсанти. Стана ясно, че сме поръчали едни Страйкъри отпреди 30-40 години, и защото са ни казали, даваме 2,5 млрд. лв.”, коментира той.

По повод идеята за непартийно правителство, Свиленски подчерта: „Това го казахме преди шест месеца, когато стартира правителството. Нинова и БСП предложихме този програмен кабинет с 4-5 национални задачи, по които няма спор – Шенген, еврозона, здравеопазване, образование. Експерти, не партийни лидери и политици. Срок – 1-2 години. Свършват се задачите и се отива на нови избори. Сега офертата е подновена, защото сме в същата ситуация – нямаме правителство, имаме хора, които изпълняват функцията на министри, имаме хора от първия ред, които изпълняват функцията на ментори."

ГЕРБ очакват корекции в бюджета, едва след като го отхвърлят. Дано го направят: в условията на тази криза сега да кажат, че замразяват пенсиите – защо не замразят парите за Страйкърите или за самолетите, които ги няма?”, попита той.

Той бе категоричен: „Няма да подкрепим бюджет, в който се повишават данъци, замразяват се пенсии, не са достатъчно парите за здравеопазване. Посягат на най-обикновения български граждани, на средната класа. Защо не посегнат на банките? Защо не внесат предложение за ограничаване на банковите такси? Такъв бюджет очакваме, но няма да го видим. Това правителство трябва да си отиде час по-скоро.”

За напрежението между БСП и Ваня Григорова, той заяви: „Григорова да дава съвети какво да прави БСП е нелепо. Тя може единствено да благодари на градската организация, на Националния съвет. Без тази подкрепа тя щеше да си е още експерт в „Подкрепа”. Много се говори, че БСП е стигнала до балотаж – ние само 2 пъти за последните 30 години не сме били на балотаж. Съветът ми към нея е да се съсредоточи в работата си в СОС и да не се занимава с партията. Социалистите си скъсаха обувките да обикалят и да агитират за нея. Ако обича чай, нека си го пие, нека се успокоява. Не е тя човекът, който ще дава успокоителните на БСП.”

Той подчерта, че няма да подкрепят Борис Бонев или кандидат на ГЕРБ за председател на СОС.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 0
    1
    Фенката на Путлерчо
    Свиликашвили, аре да не даваш много акъл и да заминаваш към Сибир с всичките остана ли рушлямски убитаци!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари