Георги Свиленски: Министри са лъгали, че "Автомагистрали" строи по установения ред

0
Поводът за изказването е излезлия днес одитен доклад на дружеството "Автомагистрали"
Поводът за изказването е излезлия днес одитен доклад на дружеството "Автомагистрали" Снимка: БГНЕС

През последните 4 години Николай Нанков и Петя Аврамова са лъгали, че "Автомагистрали" има капацитет и че всичко по строителството на магистрали се е извършвало по установения ред

Това каза водачът на листата на "БСП за България" в 24-ти Многомандатен избирателен район София град Георги Свиленски по време на пресконференция в централата на партията, предаде репортер на Агенция "Фокус".

"Поводът за днешната пресконференция е публикуването на официалния доклад от Сметната палата на страницата на Народното събрание, касаещ одита на така популярното последните дни и седмици, а за нас от години държавно предприятие "Автомагистрали". Това, което искам да кажа в началото е, че БСП последователно повече от 4 години поставя въпросът за дейността на това държавно дружество, една опорочена дейност, която под прикритието, че е държавно дружество, на практика пред очите на всички български граждани се извършваше и се е извършвало едно абсолютно източване на публичния държавен ресурс чрез АПИ през държавното предприятие "Автомагистрали", заяви още Георги Свиленски.

Той обърна внимание, че по тази тема депутатите от БСП са задали над 30 въпроса.

"Всичките въпроси са били свързани с капацитета на "Автомагистрали" да извършва тези дейности за над 4.5 млрд. лв. публичен ресурс, дали има машини, персонал, механизация за извършване на тази дейност и по-важното процедурите, по които са възлагани тези поръчки", каза още Свиленски.

По думите му заради това в края на декември 2020 г. са поискали Сметната палата да извърши одит на дружеството.

"Днес този одит вече приключи, днес този доклад го има на страницата на парламента", каза още Свиленски.

 

 

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари