Георги Свиленски: Държавата се тресе от скандали, но управляващите мълчат

1
Българските граждани обаче виждат реално какво се случва
Българските граждани обаче виждат реално какво се случва Снимка: БГНЕС

"Държавата се тресе от скандал в скандал, от запис в запис, от сигнал в сигнал, дадени до прокуратура, следствие и парламентарни групи, но управляващите и всички други инстанции мълчат. Но българските граждани виждат реално какво се случва."

Това каза зам.-председателят на ПГ на “БСП за БългарияГеорги Свиленски пред БНТ.

Управляващите опитват да обяснят, че това, което хората виждат не е истина. Обществото вижда хотела на плажа Алепу, Борисов казва, че там ще има клетка за птици, съпруга на неговия вицепремиер казва – „Не, това са основи на хотел“, а регионалният министър казва, че това е и подпорна стена, и хотел. На кого да вярват българските граждани?“, попита Свиленски.

По думите на социалиста за 10 години управление Борисов е успял да доведе държавата до апатия, да втълпи на българските граждани, че от тях не зависи нищо.

“Затова е тази наша инициатива и утре Националният съвет на БСП трябва да утвърди решението за гражданска подписка, в която всеки един български гражданин, без да се страхува, да излезе и да каже – „Борисов, стига с мафиотско управление на държавата.“, отсече Свиленски.

Припомняме, че заявеното от БСП намерение за национален вот на недоверие предизвика остра реакция от страна на управляващите. Същият ден, в който от левицата обявиха желанието си, ПП “ГЕРБ” хвърли бомба в централата си пред журналисти и замеси името на Корнелия Нинова с тези на Васил Божков и Валентин Златев като загатна за среща между тримата и евентуална съвместна работа в контекста на политическия проект на бившия хазартен бос.

При управлението на Борисов един бизнесмен не плати 700 милиона лв данъци в бюджета на държавата, защото плати 60 милиона на управляващите. Управляващите бездействаха. Ако не беше подал сигнал съдружникът му, сигурно задълженията щяха да станат 800 млн. лв.“, подчерта социалистът.

Коронакризата спаси ГЕРБ и Борисов. Годината започна с вот на недоверие срещу правителството за провалената му политика в сферата на екологията, един областен град беше без вода, а България беше залята с боклуци. Също така се разкри и информацията със скандала за имотите в Барселона. Борисов си бе отишъл, рейтингът му бе слязъл рязко надолу. Коронакризата, както в много други държави по света, повиши временния рейтинг на управляващите“, каза Свиленски.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари