Георги Рачев: Лятото продължава

0
В петък ще бъде много топло
В петък ще бъде много топло

В петък ще бъде много топло

Лятото продължава. Рано сутрин ще бъде по-тъмно и денят ще намалява. Само след дни денят и нощта ще бъдат изравнени. В петък ще бъде много топло“, каза в „Тази сутрин“ по bTV климатологът проф. Георги Рачев.

„За днес ще навлезе студен фронт. Довечера и утре ще лабилизира атмосферата. В следобедните часове в Западна България ще има превалявани. Ще остане достатъчно топло“, посочи той.

Петък, събота и неделя ще са прекрасни дни. В петък ще има страшно слънце и горещина – само за Родопите и за морето“, каза Рачев.

Той добави, че предстои захлаждане в Западна Европа:

„Не си спомням откога 20 градуса е било. Вадят якетата и пускат парното в колите. В Източна Европа ще бъде топло и хубаво време“.

В неделя късно следобед и в понеделник се очакват валежи със захлаждане с до 10 градуса.

В столицата в сряда ща има валежи, а в петък, събота и неделя температурите ще достигнат 30 градуса. Подобна е картината и за Пловдив.

Прогнозата трябва да бъде обективна, точна, да не крие нищо и да не предизвиква паника в хората. Ние нищо не можем да направим. Само можем да се съгласим с времето в Созопол - до първи октомври ще бъде до 24 градуса“, обясни климатологът.

По Северното Черноморие в следващите дни температурите ще бъдат до 27 градуса.

Морето изстива бавно. Температурите на въздуха могат да са по-ниски от тези на водата, коментира Рачев.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари