Георги Лозанов: 3 март вкарва руски елемент в българската идентичност

0
3 март не отговарял на две условия, за да може да бъде национален празник
3 март не отговарял на две условия, за да може да бъде национален празник Снимка: bTV

3 март не отговарял на две условия, за да може да бъде национален празник

"3 март не отговаря на две условия, които са ключови, за да може един празник да бъде национален празник. Първото условие е това да обединява нацията - няма съмнение, че не я обединява, напротив, става повод за дебат. Втората характеристика, която е много важна, е какъв белег на националната ни идентичност изтъква празникът. 3 март вкарва един, да кажем, руски елемент в българската национална идентичност." Това коментира медийният експерт, доц. Георги Лозанов в ефира на bTV.

Според Лозанов разпространението на писмеността е едно от ключовите постижения на българската култура, което въобще прави българската нация.

"Добре е, че има политици, които припознават тази промяна, защото това е политическо решение." - заяви медийният експерт.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    6
    Бай Марин
    Писах за този готованец,но другарите от сайта заличиха истината ми. Защо бе,до кога ще ми шкартирате написаното,което е по вече от 100% истина.
  • 11
    5
    аз
    Хайде и тоя! До вчера викаше "да живее комунизма и интеранционализма", днес - пръв евроатлантик!
  • 12
    4
    123
    сащ ни еба майката с тези анти-Руски настроения. човек не може да чуе нищо друго по медиите. здраво ми писва вече.
  • 21
    3
    Русенец
    Г-н " Медиен експерт" , щом победата в национално- освободителната война води до разединение и чужд елемент , значи държавата е пред закриване! А после може да пишете и говорите на каквото си искате!
  • 25
    2
    тъп гого
    в коя идентичност вкарва руски елемент бе грантаджия?!? Това е датата на създаване на Третата българска държава, без нея ни 24-ти, ни 6-ти, ни 22-ри са някакви дати!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари