Слави Трифонов: Скъпи сънародници, да ви е честит денят на Освобождението от турско робство!

5
Днес никой няма право заради жалките си лични амбиции да преиначава историята
Днес никой няма право заради жалките си лични амбиции да преиначава историята

Днес никой няма право заради жалките си лични амбиции да преиначава историята

Уважаеми и скъпи сънародници, честит трети март!

Да ви е честит националният празник на България – денят на Освобождението от турско робство.

Обяснявам го подробно, защото този трети март е различен. Не, че нещо се е променило в историята. За някои хора се е променило отношението към историята, тъй като, някои хора имат интереси в настоящето, заради които са способни да пренебрегнат историята. Малко гадно звучи, но наистина има такива хора. Няма да ги упоменавам кои са на днешния ден, но мисля, че вие прекрасно се сещате. А и те не се крият, крещят с пълно гърло, така че не само да ги забележим, ами направо да се отвратим.

Искам да кажа само исторически факти. И то искам да ги кажа точно на днешния ден.

България съществува благодарение на успеха на Русия в Руско-турската освободителна война. Искам правилно да бъда разбран, казах успеха на Русия и руския народ, а не на Путин и хората, които го слушат в момента. Аз съм израснал в Плевен и съм горд, че съм от град Плевен. Град, който има огромна роля в успеха на Руско-турската освободителна война. Използвам случая да поздравя и всички свои съграждани с националния празник.

Днешният ден е толкова важен, защото на датата 3 март 1878 година в Сан-Стефано възкръсва българската държава и българският национален идеал. На трети март! Българският национален идеал, заради който в последствие са загинали стотици хиляди българи. Смело, всеотдайно и жертвоготовно, заради България, са дали живота си.

И никой няма право днес, заради личните си интереси и пристрастия да преиначава историята и да омаловажава смъртта и героизма на българи, руснаци, румънци, финландци, сърби и черногорци, загинали в Руско-турската освободителна война, само защото има жалките си лични амбиции. Но, аз съм сигурен, че историята ще изхвърли от пътя си в канавката подобни индивиди.

Още веднъж – честит национален празник!

Желая ви смелост, всеотдайност, патриотизъм и свобода!

Слави Трифонов

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • -2
    3
    Марин М.
    "Коментатори" с номера 1 и 2,немедлено се подложете на задълбочен медицински преглед! Дано доктора-хирург, успешно ви оперира против бяс,който се е настанил в болното ви съзнание.
  • 4
    2
    РУК за Ръша
    А кога ще се освободим от присъствието на разпадащия се чалгар, който с десетилетия опошляваше нацията, както и от рушлямските боклуци като него? Заради такива антибългари сме най-бедни и малоумни в цяла Европа!
  • 4
    1
    Бравос, чалгар!
    Вижте илюстрацията към поредната повърня на наркомана - с каква картинка на тениската се хвали празника и какво има отпред на панталона му. И то от човек, един от основните виновници за тоталното опростачване на нацията. То от лизане на турски и мунчовски задници - толкова.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари