Георги Кадиев: Путин иска да остане в историята като човекът, върнал достойнството на Русия

0
"Путин е тръгнал на историческа мисия за възстановяването на руската империя. Тази война е плод на негово желание да остане в историята. Това е негова битка, каквото той реши", заяви Кадиев
"Путин е тръгнал на историческа мисия за възстановяването на руската империя. Тази война е плод на негово желание да остане в историята. Това е негова битка, каквото той реши", заяви Кадиев Видео: NOVA NEWS

По думите му Русия е най-големият производител на калий, основна суровина на минерални торове за хранителната промишленост

"Путин е тръгнал на историческа мисия за възстановяването на руската империя. Тази война е плод на негово желание да остане в историята. Това е негова битка, каквото той реши. Иска да остане в историята като човекът, върнал достойнството на Русия. Кризата ще засегне най-много нас, защото 90% от газа ни идва от Русия, а 10% от Азербайджан, но той пак е под руски контрол".

Това заяви за "Денят на живо" по NOVA NEWS бившият заместник-министър на финансите Георги Кадиев

По думите му Русия е най-големият производител на калий, основна суровина на минерални торове за хранителната промишленост. Всичко това означава или липса на стоки, или инфлация.  Според него има 4 червени линии - дали ще спре доставките на газ и петрол, дали ще използва ядрено оръжие, дали ще има удари върху цивилно население и дали кризата ще излезе извън Украйна - например Молдова.

От своя страна ректорът на Минно-геоложкия университет проф. Ивайло Копрев сподели, че част от отговора на инвазията се крие в суровините. Вече националната сигурност е в зависимост от стратегическите суровини. Донецката област е боггата на въглища, манганови руди, титан, галий, германий - метали на следващата индустриална революция. 

Той отбеляза, че имаме енергийна независимост с Марица-изток. 

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • -1
    1
    darkaveng
    Що да иска! Отдавна го е постигнал!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

На пазара:
- Едно кило ягоди!
- Какви предпочитате, български или брани от българи?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари