Георги Иванов - Гонзо: Съблекалнята не е лаборатория, след мач се събират много отпадъци

0
Техническият директор на БФС излезе с официална позиция по повод разпространените кадри от съблекалнята на националния отбор в Литва
Техническият директор на БФС излезе с официална позиция по повод разпространените кадри от съблекалнята на националния отбор в Литва Снимка: БТА

Техническият директор на БФС излезе с официална позиция по повод разпространените кадри от съблекалнята на националния отбор в Литва

Техническият директор на Българския футболен съюз (БФС) Георги Иванов излезе с официална позиция по повод разпространените кадри от съблекалнята на националния отбор в Литва. Бившият централен нападател се обърна към медиите и футболната общественост в страната, за да изрази разочарованието си. Той гарантира, че "внушенията, че нашите играчи съзнателно са оставили съблекалнята в пълен хаос, са откровена манипулация". И не приема за колегиално да се разпространяват подобни кадри от страна на домакините. Също така се знае, че "футболната съблекалня е храмът на футбола и той е неприкосновен", а да се "правят снимки на съблекалнята на противника прекрачва границата на морала".

Ето и пълният текст на официалната позиция, разпространена от БТА:

"Изключително съм разочарован от изтеклите кадри от съблекалнята на българския национален отбор след мача с Литва, но съм още по-разочарован от публичната реакция на неодобрение към футболистите ни.

Всеки, който е играл футбол, е наясно, че съблекалнята не е лаборатория и е нормално след мач да се събере голямо количество отпадъци. Внушенията, че нашите играчи съзнателно са оставили съблекалнята в пълен хаос, са откровена манипулация – лично аз видях, че стаята бе подредена при нашето напускане, а какво и защо се е случило впоследствие няма как да знам.

Всички знаете, че националният отбор отпътува от Каунас непосредствено след мача, но въпреки това се постарахме да оставим съблекалнята в нормален вид", се казва още в становището на техническия директор на българската футболна централа.

"За мен е абсолютно недопустимо да се разпространяват кадри от страна на домакините – никога в моята кариера не съм си позволявал да постъпвам по този недостоен начин спрямо който и да е съперник. Съблекалнята е храмът на футбола и той е неприкосновен".

"Наясно съм с добрия пример на Япония, но ви гарантирам, че няма случай, в който опонентът на България да е почиствал изрядно съблекалнята си след мач. Разбира се, не мога да го потвърдя със снимкови доказателства, тъй като да снимаш противникова съблекалнята за мен прекрачва границата на морала.

Гарантирам ви, че никой от българския щаб няма да си позволи да снима литовската съблекалня след гостуването им през октомври у нас. Достойнството ни не го позволява", завършва позицията.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 3
    4
    Справедлив
    Г.И не те е срам ,и този Господов.Всички сте срам за България колкото и политиците
  • 6
    3
    Калоян
    Човека каза следното... нормално е за футболистите, съблекалните им да изглеждат така. Все пак, щом си футболист интелекта не е на висота
  • 9
    2
    Мартин
    Мангала си е мангал!!!
  • 5
    1
    ВЪН Перуката!!!
    Гнусен леефскарски циганин! Докато има резаци от Делиормана и от село Пудуване ще сме най-зле в Нацинала!!! ФАКТ!!!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари